lunes, 8 de agosto de 2016

REGNE DELS MÒNERES

REGNE DELS MÒNERES
Formen part d'aquest grup els cianobacteris, anomenats també algues cianofícies, i els bacteris. Són els éssers vius més simples i més antics. Són organismes microscòpics, unicel·lulars o colonials, amb estrucutra cel·lular procariota. La cèl·lula procariota té una organització molt senzilla, no té un nucli diferenciat.

1 Bacteris.
Dins d’aquest grup hi ha una gran varietat de formes de vida. Podem trobar bacteris a qualsevol lloc: a l'aire, al sòl, al gel, a l'aparell digestiu dels animals, a la nostra pell ... 
Exerceixen un paper fonamental en els ecosistemes perquè presenten una gran diversitat de metabolismes. N'hi ha que són autòtrofs, uns fotosintetitzadors i d'altres que obtenen l'energia a partir de la descomposició de sals minerals. Molts són heteròtrofs i, dins d'aquests, n'hi ha de simbiòtics, de comensals, de paràsits i de sapròfits. Aquests darrers són molt importants, car descomponen la matèria orgànica morta. N'hi ha que necessiten oxigen per viure, són aerobis, però també n'hi ha que no necessiten oxigen, són anaerobis, com ara els que poden instal·lar-se a ferides fondes i brutes i causar el tètanus. Alguns bacteris poden viure a temperatures de 80oC en aigües termals, o per sota els 0ºC als pols, o en condicions d'alta salinitat o acidesa, que cap altre organisme no suportaria. 
És característica d'aquest grup la rapidesa de reproducció: algunes espècies es divideixen en vint minuts, és a dir, cada vint minuts hi ha el doble d'individus.
Resultat d'imatges de bacteris microscopics
(microscòpics)

2 Cianobacteris
Tots són fotosintetitzadors. A les primeres etapes de la història de la vida ells eren els éssers fotosintetitzadors dominants i la seua activitat va enriquir progressivament la Terra d'oxigen.
Viuen tant en aigua salada com en aigua dolça.

Resultat d'imatges de oscillatoria   oscillatoria

Resultat d'imatges de microcystis microcystis 

No hay comentarios:

Publicar un comentario